BIST 10.051
DOLAR 34,15
EURO 38,24
ALTIN 2.914,36
GÜNCEL

Regaib kandili nedir nasıl dua edilmeli?

Regaib Kandili, yarın idrak edilecek. Üç ayların başlangıç tarihi ise 8 Nisan Cuma gününe denk geliyor.

Regaib kandili nedir nasıl dua edilmeli?

Regaib Kandili gecesinde Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) tesbih namazı kılarak ibadet etmiştir. Peki Regaib gecesi kılınan tesbih namazı kaç rekattır ve nasıl niyet edilerek hangi dualarla kılınır?

Regaib kandili nedir nasıl dua edilmeli?

Regaib Kandili gecesinde tesbih namazı saat kaçta kılınmalı? Önce bu sorunun yanıtı ile başlayalım. Regaib Kandili gecesinde tespih namazı akşamla yatsı arasında kılınabilir. Yani saat 20.00 ile 21.15 arasında regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Bu saatlerde kılmak şart değildir. İstenirse gecenin ilerleyen saatlerinde de tesbih namazı kılınabilir.

Regaib kandili nedir nasıl dua edilmeli?

4 rekat olan Tesbih namazına başlarken niyet edilir ve okunması gereken bir tesbih vardır. Regaib Kandilinde kılınması önerilen tesbih namazına niyet ederken şunlar söylenir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

Regaib kandili nedir nasıl dua edilmeli?

Regaib Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".