BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'na AIDS'li kan tazminatı

Urfa’da 6 yıl önce yanık nedeniyle tedavi atına alınan ve hastanede HIV’li kan verilmesi sonucu AIDS hastalığına yakalanan Y.Ç.’nin ailesinin açtığı davada Sağlık Bakanlığı tazminata mahkum oldu.

MEMURLAR - Urfa’da bundan 6 yıl önce bir buçuk yaşındayken üzerine sıcak su dökülerek vücudunda yanıklar oluşan, hastanedeki tedavisi sırasında ise HIV’li kan verilmesi sonucu AIDS hastalığına yakalanan Y.Ç.’nin ailesinin açtığı davada mahkeme, Sağlık Bakanlığı’nı toplam 1 milyon 393 bin 77 lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Kararın 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde verilmesi dikkat çekti.

URFA’DA İKİNCİ AIDS’Lİ KAN SKANDALI

DHA’nın haberine göre Urfa’nın Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Ulucanlar Mahallesi’nde oturan Fatma- Mehmet Ç. çiftinin çocukları Y.Ç.’ye 2008 Mart ayında HIV virüsü bulaştırılmasının ardından ailesi tarafından açılan maddi ve manevi tazminat davasında karar çıktı. Şanlıurfa 1’inci İdare Mahkemesi, maddi tazminat olarak, “hizmet kusuru nedeniyle yaşam hakkı ve kişisel bütünlüğü zarar gören” Y.Ç.’ye 522 bin 111, baba Mehmet Ç.’ye 24 bin 250, anne Fatma Ç.’ye ise 46 bin 716 lira tazminat ödenmesine karar verdi. Manevi tazminat olarak ise Y.Ç.’ye 300, anne Fatma ve baba Mehmet Ç.’ye 125’er ve 5 kardeş için de 50’şerden 250 bin lira talebi kabul edildi.

Mahkeme tarafından kararın gerekçesi, “Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü hizmetin ağır kusurlu işlediğinin sabit görülmesi, olayın oluş şekli ve Y.Ç.’nin tedavisi mümkün olmayan, yaşam kalitesini ve süresini etkileyen bir hastalığa yakalanması” olarak belirtildi.

Baba Mehmet Ç., parayı büyüyen ve ilkokula giden çocuğunun adına açacağı hesaba yatırarak tedavisi için kullanacağını söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR