Sahur yapmadan oruç tutanlar dikkat!
Ülkemizde sahura kalkanlar gittikçe azalmaya başladı. Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine denk gelmesi ve oruç süresinin 17-18 saate varan sürelere çıkması insanların enerjisinin düşmesine neden oluyor.
Ülkemizde sahura kalkanlar gittikçe azalmaya başladı. Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine denk gelmesi ve oruç süresinin 17-18 saate varan sürelere çıkması insanların enerjisinin düşmesine neden oluyor. Çünkü gün içerisinde vücuttaki enerji zamanla yok oluyor. Enerji yok olmaya başlayınca vücut kendisine enerji sağlamak için var olan karbonhidrat deposunu tüketmeye başlıyor. Eğer sahura kalkmazsanız oruç açarken yediğiniz yiyecekleri tüketirsiniz bu da gün içinde enerji kaybınıza neden olur. İşte sahura kalkmanın faydaları...
Sahur yapmak ertesi gün tok uyanmanızı ve gün içerisinde açlık duymamanızı sağlar. Bu nedenle mutlaka sahur yapılması gerekiyor. Sahura kalkmadan tutulan oruç vücutta fizyolojik değişmelere neden oluyor. Bunların başında baş ağrısı, kan şekeri dengesizliği, halsizlik, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı yer alıyor.
Bu yüzden sahura kalkıp yemek yemek sağlığınız için olumlu olacaktır. Tabi bunda ne yediğinizin de önemi var. Sahur yaparken ağır hamur işi, yağlı yemekler, ve kızartmalar tüketilmemeli. Kalorisi az ve sizi tok tutacak yiyecekler tüketmeniz oruç tutarken sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.
İftarda ise bir anda yemek yemeniz midenizin kasılmasına, hazımsızlık yaratmasına ve midenizin şişmesine sebep olacaktır. Ancak sahur yaptığınızda gün içerisinde mideniz çalışacak ve bu gibi problemleri ortadan kaldıracaktır.