BIST 10.030
DOLAR 34,11
EURO 38,22
ALTIN 2.920,86
GÜNCEL

Sahurda tok tutan yiyecekler!

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç tutanlar sahurda yiyecekleri besinlerle gün boyu tokluk hissi yaşayabilirler. İşte tok tutan besinler...

Sahurda tok tutan yiyecekler!

1- Süt Ramazan'da mutlaka günde 2 bardak süt için. Bir iftarla sahur arasında biri de sahurda olacak şekilde tüketebilirsiniz. Süt önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağı olmasının tok tutarak açlık hissini bastıracaktır. Süt bazı bireylerde hazımsızlık ve şişkinliğe sebep olmaktadır. Bunu engellemek için laktozsuz sütleri tercih edebilirsiniz.

Sahurda tok tutan yiyecekler!

2- Yumurta Yumurta içermiş olduğu yüksek protein içeriği ile uzun süre doygunluk hissi sağlamaktadır. Bu nedenle ramazan ayında sahur sofralarında yumurtanın tüketilmesi gerekmektedir.

Sahurda tok tutan yiyecekler!

3- Tarçın Tarçın insülin artışlarını engellemesi sebebiyle acıkmayı engellemektedir. Bu nedenle sahurda tüketilen meyve ya da yoğurt tarçın ilave edilerek tüketilebilir.

Sahurda tok tutan yiyecekler!

4- Tam Buğday, Tam çavdar Tüm buğday ve tam çavdar unundan yapılan ekmek tüketimi içermiş olduğu yüksek lif içeriği ile uzun süre tokluk sağlayarak oruçlu iken acıkmayı yavaşlatmaktadır. Ramazanda hem iştah kontrolünün sağlanması hem de kolesterol seviyelerinin düşürülmesi için kullanılabilir.