BIST 9.953
DOLAR 34,05
EURO 37,97
ALTIN 2.818,87
ÖĞRETMEN

Sayın veli; öğrenciniz hangi liseye gidecek?

8. sınıf öğrencileri okullarda kalan sınavların tamamlanması ve okulların kapanması ile birlikte, sistem tarafından otomatik olarak hesaplanacak. Memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar, velilere soruyor; öğrenciniz hangi liseye gidecek?

MEMURLAR- ÖZEL İÇERİK- EKREM AYTAR- TEOG mazeret sınavları da hafta sonu (10-11 Mayıs) Cumartesi ve Pazar günü oturumları ile tamamlandı. 8. sınıf öğrencileri okullarda kalan sınavların tamamlanması ve okulların kapanması ile birlikte, sistem tarafından otomatik olarak hesaplanacak Liselere Yerleştirme Puanlarına göre, tercih ettikleri liselere yerleşecekler. MEB şu an 2014-2015 eğitim öğretim yılı liselere yerleştirme kılavuzunu yayınlamadı. Fakat yayınlanan genelgeler ve basına yansıyan doneler ile yerleştirmelerin nasıl olacağı şekillenmeye başladı.

MEB 01.05.2014 tarihli “Mesleki ve teknik ortaöğretimde okul çeşitliliğiniz azaltılması” genelgesi ile lise düzeyindeki okul çeşitliliğini belirledi. Buna genelge ile daha önce Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren 22 okul türü, bu yıl 9. sınıflardan kademeli olarak uygulanmaya başlamak üzere ‘Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ ile ‘Çok Programlı Anadolu Lisesi’ adı altında toplanmıştır.

EKREM AYTAR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR