BIST 9.938
DOLAR 34,12
EURO 38,21
ALTIN 2.923,08
İŞÇİ

Sizi borçlardan kurtaracak 11 ipucu

Günümüzde borçlarını ödeyememekten birçoğumuz şikayet ediyor. Peki borçlardan nasıl kurtulabiliriz?

Sizi borçlardan kurtaracak 11 ipucu

Evet, borçlu olarak anılmaktan bir türlü kurtulamıyorsanız; yaptığınız harcamaları gözden geçirmelisiniz. Yani bir şeyi sadece ihtiyacınız olduğu için mi, yoksa istediğiniz için mi satın alıyorsunuz?

Sizi borçlardan kurtaracak 11 ipucu

Alışveriş merkezlerinde dolaşırken kendinizi tutamayıp “ucuzmuş, bu kadar parayla batmam” diye düşünerek kasanın yolunu mu tutuyorsunuz? Aslında hiçbir şeye gereksiniminiz olmadığı halde nefsinize yenilerek harcama mı yapıyorsunuz? Eğer bu soruların cevabına samimiyetle “evet” diyorsanız, o zaman bu alışkanlığınızdan bir an önce kurtulmalısınız.

Sizi borçlardan kurtaracak 11 ipucu

Borçlarınızdan kurtulamamanızın nedenlerinden bir tanesi de bütçe planı yapmadan hareket etmeniz olabilir. Çünkü sağlam bir bütçe planı olmayan hiç kimse finansal konularda başarılı olmaz. Siz yapacağınız harcamaların, ödeyeceğiniz faturaların, elde ettiğiniz kazancın ne kadar olduğunu bildiğinizi düşünseniz bile; bunları oturup tek tek yazmadan paranızı akıllıca yönetemezsiniz.

Sizi borçlardan kurtaracak 11 ipucu

Zaten bütçe planı yapmaya başladığınız zaman gelir-gider oranınızdaki dengeyi çok daha net bir biçimde görebilecek; nereden, ne kadar tasarruf yapmanız gerektiğini çok daha iyi bir biçimde anlayabileceksiniz. Bu nedenle hemen şimdi oturun ve kendinize bir bütçe planı oluşturun derim.