BIST 10.089
DOLAR 34,14
EURO 38,02
ALTIN 2.889,76
İŞÇİ

Sözleşme vaadi taşeron işçileri yaktı!

Hükümet tarafından sözleşme vaadi ile kandırıldıklarını söyleyen İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan taşeron işçiler bugün iş bıraktı..

AK Parti taşeron işçilere “3-5 yıllık sözleşme” vaadinde bulunurken, taşeronlaştırma rezaleti Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde 4-12 günlük ihaleler açılmasına kadar vardı. Bu duruma isyan eden Taksim İlkyardım çalışanları iş bıraktı

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (Taksim İlkyardım) çalışan Devrimci Sağlık İş üyesi sağlık emekçileri, bu sabaha (1 Nisan) iş bırakarak başladı.

Kendi çalışanlarını, 1 yıl gibi kısa dönemli sözleşmelere dayalı ihaleler açarak taşeron şirketler bünyesinde çalıştıran hastane, şimdi de 4-12 günlük ihaleler açınca sağlık emekçileri isyan etti. Bu ihaleler işçilerin gerçekte hastanede çalışmayı sürdürmelerine rağmen, işten çıkarılıp yeniden işe alınmış gibi gösterilerek kıdem, izin gibi pek çok haklarının gaspı anlamına geliyor.


Acil servis dışında bütün birimlerde iş bırakan Taksim İlkyardım emekçileri hastane bahçesinde toplandı. 130′un üstüne işçinin iş bırakmasıyla birlikte acil servis dışı hizmetler durdu.

Hastane bahçesindeki kalabalık işçi grubu “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla beklerken, işçilerin temsilcileri de ihalenin iptali yönündeki taleplerini iletmek üzere hastane CEO'suyla bir görüşme başlattı.
CEO ile yapılan görüşmeler sonucunda işçiler eylemlerini sürdürme kararı aldı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Gaziosmanpaşa ve Levent'te faaliyet gösteren şubelerindeki işçiler de Taksim İlkyardım'a geldi. İşçilerin eylemine sağlık çalışanları ve hekimlerin yanı sıra hasta ve hasta yakınları da destek veriyor.

İşçiler, bugün saat 12.00′da bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.
Çalışanların tazminat ve sendika üyeliği dahil pek çok yasal ve kazanılmış hakkının gaspına neden olan 4-12 günlük bu yeni ihalenin, AKP'nin taşeron işçiler için uzun dönemli sözleşme vaadinde bulunduğu bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

sendika.org

Yorumlar 40 Yorum
ÇOK OKUNANLAR