BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
GÜNCEL

TAR-GEL projesi kaldırıldı

Mühendislere köyde çalışma zorunluğu getiren TAR-GEL projesi kaldırıldı. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bugün saat 10.00'da imza atarak TARGEL projesini kaldırdı.

TAR-GEL projesi kaldırıldı. Mühendislere köyde çalışma zorunluluğu getiren TAR-GEL projesi, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in bugün saat 10:00'da attığı imzayla kaldırıldı.

Mühendislere köyde çalışma zorunluluğu getiren TAR-GEL projesi Bakan Çelik'in imzasıyla rafa kalktı. 

BAKAN ÇELİK İMZALADI TAR-GEL PROJESİ KALKTI

TARGEL'deki mühendislere köyde çalışma zorunluluğunu kaldıran protokolü,TOÇ-BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bugün saat 10.00'da imzalayarak kaldırdı.

TAR-GEL PROJESİ NEDİR?

Tar-gel Personeli yani gerçek adıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi; Köylerde çiftçi ile birlikte yaşayıp Tarım Bakanlığının yaptığı yeniliklerden köylüleri haberdar edip tarımsal gelişimi artırmak amacıyla yapılmış bir projedir. 

Çalışma hayatına 1 Ocak 2007 yılında geçmiş, iyi niyetli ancak ütopik bir proje olan ve devam ettirilemeyen KÖYMER’e dayanıyor. Zira KÖYMER 2004-2006 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık bir proje idi. Aynı şartlarda hayatiyet bulamayacağı ortaya çıkınca ütopik proje 2007 yılı ile birlikte TARGEL (Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi) adıyla tekrar projelendirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR