BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
İŞÇİ

Taşeron işçilere iş güvenliği eğitimi

Taşeron işçilere, DİSK/Genel- İş Sendikası ve Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi’nin (KEİG) birlikte yürüttüğü toplumsal cinsiyet eğitimi çerçevesinde, ‘Kadın İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ eğitimi yapıldı.

Taşeron işçilere kadro tarihi henüz netleşmedi fakat şartları belli oldu. Taşeron işçilere özel kadın işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitim yapıldı.

Sendika.org'ta yer alan habere göre,  İstanbul’da DİSK/Genel- İş Sendikası ve KEİG’in birlikte yürüttüğü toplumsal cinsiyet eğitimi çerçevesinde, Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 1 No’lu Şubeye bağlı olarak çalışan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nden taşeron işçisi kadınlara, “Kadın İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” eğitimi yaptı. Eğitime, 30’a yakın kadın katıldı.

Program, Genel- İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan’ın işyeri örgütlenme ve yetki sorunları hakkında üyeleri bilgilendirmesi ile başladı. Pehlivan konuşmasında, özel istihdam büroları aracılığıyla kurulan geçici iş ilişkisinin sektörde gerçekleştireceği yıkıma da değinerek, bu süreçlerde birlikte olmanın her zamankinden çok daha önemli olduğuna dikkat çekti.

KADINLAR, ' KADIN OLDUKLARI İÇİN' İŞYERLERİNDE ZORLANIYOR

Daha sonra söz alan İstanbul Konut İşçileri Sendikası Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin, Genel-İş Sendikası içinde kadın üyelere yönelik yapılan toplumsal cinsiyet çalışmalarını anlattı. Kadınların işyerlerinde kadın olmaktan kaynaklı sorunlarının ve çıkarlarının farklılığına dikkat çeken Çetin,  sendikaların bu gerçeklikten hareketle çok yönlü bir kadın politikası oluşturması gerektiğini vurguladı.

Necla Akgökçe tarafından “Kadın İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi” eğitimi verildi. Kadınları ve onların işyerinde karşılaştıkları risk ve meslek hastalıklarını dikkate alan kadın merkezli bir işçi sağlığı güvenliği çalışmasının, onların ev içinde de iş yaptığı gerçeğini göz önünde bulundurması gerektiğini vurgulayan Akgökçe, bu konuda yeni bir anlayışa ve kavramsal çerçeveye de ihtiyaç duyulduğunu anlattı.  İşyerlerindeki risk değerlendirme çalışmalarının toplumsal cinsiyet kökenli risklere ilişkin soruları içermediğine, kadınların hem cinsiyetlerinden hem de toplumsal cinsiyetlerinden kaynaklı risk ve sağlık sorunlarıyla tek başına cebelleşmek zorunda kaldığına dikkat çeken Akgökçe, bu çalışmanın işçi kadının sağlık sorunlarının sendikalar nezdinde görünür kılınmasına hizmet edeceğini umduğunu söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR