BIST 9.829
DOLAR 34,17
EURO 38,20
ALTIN 2.933,31
İŞÇİ

Taşeron işçilerin aldıkları ücret azalacak!

Kaldırılması planlanan taşeron sisteminin kapsamı genişletilecek. İşverenler ve devlet tüm işleri taşerona devredebilecek. Taşeron işçilerinin aldığı ücret azalacak. Devlet garantörlüğü kalkacak. İşte detaylar...

Taşeron işçilerin aldıkları ücret azalacak!

DAVADA ZAMANAŞIMI 5 YILDAN 1 YILA İNİYORİşçilerin ücret alacakları için dava açabilme süresi 1 yıla iniyor. İşçiler halen 5 yıl içerisinde dava açabiliyorlar. Dolayısıyla işçilerin bir an önce ücret alacakları ile ilgili hukuki süreci başlatması gerekecek. Aksi taktirde ücretlerini alamadıkları için dava açma haklarını kaybedecekler.YENİ TORBA YASA'NIN EN BOMBA MADDELERİBAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MİLYONLARI İLGİLENDİREN KRİTİK ZİRVE!

Taşeron işçilerin aldıkları ücret azalacak!

Örneğin 10 yıldır kamuda temizlik işi üstlenen taşeron şirket, işçisinin kıdem tazminatını ödemekten muaf tutulabilecek. 10 yıldır çalıştırdığı işçisini farklı bir kuruma devreden taşeron, işçisini başka bir kamu kuruluşunda çalıştırdığında kıdem yükünü tamamen devlete devredebilecek. Taşeron şirketler, işçilerini çalıştıkları kamu kurumlarından başka kuruma geçmeye zorlayacak.YENİ TORBA YASA'NIN EN BOMBA MADDELERİBAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MİLYONLARI İLGİLENDİREN KRİTİK ZİRVE!

Taşeron işçilerin aldıkları ücret azalacak!

Para cezası sorunu çözmezTasarı ile hukuka aykırı olarak kurulan alt işveren ilişkisinin geçersizliği ve taşeron işçisinin en baştan itibaren asıl işverenin işçisi sayılması hakkı da ortadan kaldırılıyor. İşçinin bu hakkı elinden alınıyor ve hatalı alt işveren ilişkisi sonucunda idari para cezası öngörülüyor.YENİ TORBA YASA'NIN EN BOMBA MADDELERİBAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MİLYONLARI İLGİLENDİREN KRİTİK ZİRVE!

Taşeron işçilerin aldıkları ücret azalacak!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Bakanlıkları tarafından yürütülen taşeron işçilikle ilgili asılsız bilgilerin olduğu haberlerin yayınlandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: