BIST 9.739
DOLAR 34,15
EURO 38,27
ALTIN 2.932,27
İŞÇİ

Taşeron işçiye 8 müjde birden!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron işçiler konusunda yaptığı çalışmalar ve hazırlanan çözüm paketininde artık sonlara gelindi. Peki çözüm paketinde taşeron işçiler için hangi müjdeler var?

Taşeron işçiye 8 müjde birden!

5. İş güvenliğinde boşluk olmayacak İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında taşeron işçisi ile asıl işveren işçisi arasında fark olmayacak. Asıl işveren her iki işçiye karşı da eşit sorumlulukta olacak. Mevcut uygulamada dolaylı olarak yer alan sorumluluk, "doğrudan sorumluluk" haline getiriliyor.

Taşeron işçiye 8 müjde birden!

4. Kıdem tazminatı korunacak Mevcut uygulamada yine taşeron şirketlerin her yıl değişmesi sebebiyle taşeron işçiler kıdem tazminatına hak kazanamıyor. Yeni sistemde işçilerin kıdem tazminatı fonda tutulacak. Ayrıca kamu ihalelerinde kıdem tazminatı için ayrı kaynak verilecek. Taşeron işçisi ne zaman ayrılırsa ayrılsın tazminatını alabilecek.

Taşeron işçiye 8 müjde birden!

2. Kanuna aykırı taşeronlaşmaya son Kanunda belirtilen konuların dışında taşeron işçisi istihdam edilirse, bu işçiler asıl işverenin işçisi kabul edilecek. Ancak bu konuda kararı idare değil yargı verecek. Şu an müfettiş raporuyla muvazaa tespiti yapılabiliyor.