BIST 10.034
DOLAR 34,15
EURO 38,23
ALTIN 2.917,63
GÜNCEL

Tek maaşla geçinmenin 10 yolu!

Günümüzün en büyük dertlerinden biri de tek maaşla geçinmek. Tek maaşla geçinebilmek için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

Tek maaşla geçinmenin 10 yolu!

Tek maaşla geçinmek çoğu insan için imkansız görünebilir. Ancak akıllıca yapılmış bir planlama ile tek maaşla pekala geçinilebilir. Peki, tek maaşlı bir ailenin geçinmek için yapması gereken şeyler nelerdir? Öncelikle, plan faktörünün ne kadar önemli olduğunu anlamalısınız. Çünkü planlamanız iyi olmadığı takdirde, evinize bir değil 3 maaş da girse yine de geçinemezsiniz. Dolayısıyla, ilk olarak yapmanız gereken yürütebileceğiniz bir plan oluşturmaktır.

Tek maaşla geçinmenin 10 yolu!

Eviniz için gerekli olan zaruri harcamaları hesaplamalı, geriye ne kaldığına bağlı olarak mutfak masrafınızı, ekstra giderlerinizi düşünmelisiniz. Tabii bunları yaparken yine hesaplı hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Mesela; marketlerin indirim günlerini takip edebilir, pazara akşamüstü çıkabilirsiniz. Bayat ekmeklerinizden gayet güzel yemekler hatta tatlılar yapabilir, eski eşyalarınızı değerlendirebilir, evdeki malzemelerle çocuklarınıza ilginç oyuncaklar yapabilirsiniz.

Tek maaşla geçinmenin 10 yolu!

Bir şeyi satın alırken onun ne kadar gerekli olduğunu düşünmelisiniz. Yani yan komşunuz son model bir mutfak aleti aldı diye düşünerek yersiz harcamalar yapmamalısınız. Atıyorum, arkadaşınız arabasının modelini büyüttü. Bunun altında kalmamak için kendinizi boş yere dara sokmamalısınız. Para harcarken, herkes alıyor diye değil sadece gerekli olduğu için harcadığınızdan emin olmalısınız.

Tek maaşla geçinmenin 10 yolu!

En basitinden, evde bir ses olsun diye gün boyu açık duran televizyonunuzdan kurtulabilirsiniz. Emin olun, televizyonsuz bir evde yaşayan aileler diğerlerine göre çok daha kaliteli vakit geçirmektedirler. Televizyonsuz hayatın ne kadar güzel olduğunu söyleyen pek çok ünlü ve başarılı isim olduğunu da belirteyim. Hatta televizyonu olmayan kişilerin çoğunluğunun maddi durumu gayet iyi kişiler olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Yani televizyonsuzluk bir bakıma zengin alışkanlığı olarak gösterilebilir!