BIST 9.368
DOLAR 34,53
EURO 36,11
ALTIN 2.962,62
GÜNCEL

Telefon şarjınız çok çabuk bitiyorsa dikkat! İşte nedeni

Akıllı telefonlar sundukları özelliklerle hayatımızı kolaylaştırdı. Buna rağmen kullanıcıların telefonlarla ilgili en büyük şikayetçi olduğu konu şarjdır. Hızlı pil tüketiminin birçok nedeni var. Bunlardan biri de uygulamalar. Eğer şarjınızın çabuk bitmesinden şikayetçiyseniz bunun sebebi uygulamalar olabilir. İşte telefonun batarya ömrünü kısaltan ve şarjın çok çabuk bitmesine neden olan uygulamalar...

Telefonunuzun şarjı kısa sürede azalıyorsa, bunun arka planında yatan farklı birkaç neden olabilir. Donanımsal bir sorun, işletim sisteminin optimizasyon problemi sebeplerin başında geliyor. Diğer bir suçlu ise uygulamalardır. Bazı uygulamalar yararlı olsa da, hizmetlerini arka planda çalıştırarak telefonun pil ömrünü kısaltır. Lafı daha fazla uzatmadan şarjın çabuk bitmesine neden olan bu uygulamalara birlikte bakalım.

SNAPCHAT

Snapchat'in bildirimleri ve gerçek zamanlı konumu bulmak için çalışan konum hizmetleri pili etkiliyor. Ancak pili asıl tüketmesinin nedeni aslında bir kamera uygulaması olmasından kaynaklanıyor. Video hikaye özelliği pil tüketimine neden oluyor. Eğer Snapchat'i kullanıyorsanız, konum özelliği ve bildirimleri kapatarak pil tüketimini olan etkisini biraz daha olsa engelleyebilirsiniz.

NETFLIX

Netflix popüler bir yayın hizmeti. İçeriğinde birçok dizi, film, program vs... bulunuyor, ancak Netflix uygulaması pil düşmanı olan uygulamaların başında geliyor. Sonuç olarak streaming servisi olduğu için şarjı tüketiyor. Netflix'i telefondan daha çok bilgisayarda kullanarak şarjı tüketimini azaltabilirsiniz.

YOUTUBE

YouTube en çok kullanılan platformların başında geliyor. Milyonlarca insan YouTube'taki videoları izleyerek saatlerini geçiriyor. Fakat YouTube da streaming servisi ve pili etkiliyor. YouTube'u bilgisayardan izleyerek pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz.

FACEBOOK

Sosyal medya devi Facebook'un uygulaması da pil düşmanı. Facebook uygulaması arka planda, bildirimler, kişilerin senkronizasyonu, güncellemeler gibi birçok işlemi gerçekleştirir. Bu yüzden şarjı etkiler. Ancak uygulamayı sınırlayarak veya uygulama içinden bildirimleri kapatarak pil tüketimini azaltabilirsiniz. Diğer bir çözüm ise Facebook'a tarayıcı üstünden giriş yapmaktır. Tarayıcıda sadece haber akışını ve anlık bildirimleri görürsünüz, arka planda yapılan bir işlem yoktur.

MESSENGER

Facebook uygulamasının ekürisi olan Messenger da yüksek pil tüketimine neden olan isimlerin başında geliyor. Facebook gibi arka planda birçok işlem gerçekleştiriyor. Kişileri senkronize ediyor ve zaman zaman da bildirimler gönderiyor. Messenger olmadan da, Facebook'tan mesaj atılmıyor. Messenger'ın pil tüketimini azaltmak için en iyi yol Messenger Lite sürümünü kullanmaktan geçiyor. Lite uygulaması şarjı çok az etkiliyor.

GOOGLE NEWS

Google News, mevcut en iyi ücretsiz haber uygulamalarından biri. Ancak arka planda sürekli etkinlik içinde ve bu yüzden şarjı da yiyor. Pil ömründen tasarruf etmek için bildirimleri ve haber uyarılarını kapatabilirsiniz.

FLIPBOARD

Flipboard, kullanıcıların ilgilendiği alanlara göre özelleştirebildiği sezgisel bir haber uygulaması. Seçilmiş hikayelere, haberlere ve ilgi alanına dayalı makalelere ulaşılabiliyor. Ancak bildirim erişimi olan diğer uygulamalar gibi şarjı da tüketiyor. Pil tüketimini minimum düzeyde tutmak için Flipboard'un bildirimlerini ve arka plan işlemlerini kapatabilirsiniz.

TIKTOK

TikTok milyonlarca kullanıcıya sahip, oldukça popüler bir sosyal uygulama. Video kayıt ve oynatma özelliklerine sahip olduğu için şarjı emiyor. Gereksiz bildirimleri kapatarak ve kullanımı sınırlayarak pil tüketimi azaltılabilir. Mobil veri üstünden de TikTok'u kullanmak şarjı etkiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR