BIST 9.481
DOLAR 34,58
EURO 35,95
ALTIN 2.996,37
GÜNCEL

TEOG sınavına damga vuran okul bakın nereden çıktı...

TEOG sınavında Tunceli'nin birincilerinden biri Çemişgezek'ten. Çemişgezek, kent merkezinin ardından en başarılı ilçe. Öğrencilerin yarıya yakını 120 soruluk sınavı 100’den fazla netle tamamladı. İlçe her daim eğitim seferberliğinde.

TUNCELİ Çemişgezek kent merkezinden sonra birinci dönem TEOG’ta en başarılı ilçe. Öğrencilerin yarıya yakını 120 soruluk sınavı 100’den fazla netle tamamladı. Tunceli’nin iki birincisinden biri de buradan.

AL Jazeera'de yer alan habere göre, İstiklâl Ortaokulu 8A sınıfı öğrencisi Ömür Abay, 120 sorunun tamamını doğru yanıtladı. Yüzünde mahçup bir gururla "Full çektim TEOG’da" diyor. 

Abay ikinci dönem yapılacak TEOG sınavlarında da soruların tamamını doğru yapmayı hedefliyor. Galatasaray Lisesi’ne gitmek istiyor. Pskiyatrist olmak istediğini anlatan Abay "Buradaki öğrenciler zorluk görmüş. Nasıl söylesem, biraz daha zor görmüş hayatta ve onun için daha azimle çalışabiliyorlar" diyor.


TEOG birincisi Abay'ın hedefi Galatasaray Lisesi'ni kazanmak.

Abay, birinciliğini öğrendiğinde çok mutlu olduğunu anlatıyor:

"Annem babam da çok mutlu oldular. Öğretmenlerim hele ki… Çevremde de görenler oldu. TEOG’da full çeken sen misin? Tebrik ederim falan dediler."

"OKUMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

Ömür’ün babası Cafer Abay fırıncı. Oğlunun okuması için elinden geleni yapacağını söyleyen Baba Abay, "İlkokul mezunuyum. Onlar bizim gördüğümüz zorluklara karşı, daha yüksek yerlere gelmek istiyorlar" diyor.

Çemişgezek, Ömür’ün birinciliği ile gurur duyuyor. İlçedeki başarıyı artırmak için de çok çalışıyor. İlçede 950 öğrenci eğitim görüyor. Okulöncesi eğitimde okullulaşma oranı yüzde 100. Keban Baraj Gölü’nün ardındaki yaklaşık 8 bin nüfuslu ilçe, diğer ilçelerle de tatlı rekabet içinde.

Çemizgezek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vural Berker, öğretmenlerin eğitimi kendine dert edindiklerini belirterek "Geçmiş yıllardaki ders ortalamaları ile diğer okulların ortalamalarını sürekli takip halindeler" diye konuşuyor. Öğretmenler de öğrencileriyle yakından ilgileniyor.

İŞTE O ÇOCUKLARIN ÖĞRETMENLERİNİN GÖZÜNDEN 'TEOG' ZAFERİ

İstiklâl Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve fen bilgisi öğretmeni Veysel Karani Gül, mesai saatleri dışında da zaman zaman öğrencilerinin evlerine  gittiklerini anlatıyor:

"Günü geldi akşamları  öğretmen arkadaşlar, rehber öğretmenler eşliğinde arayıp, ne yaptığını, nasıl olduğunu, şu an hangi derse çalıştıklarını sordular. Başarımızı öğrenci öğretmen ve veli ilişkisine bağlıyorum. Biz buradan çıktıktan sonra da çarşıda velilerle karşılaşıyoruz. ‘Öğrencim başarıyı sağlasın başka şey istemiyorum’ diyor. Eğitimi çok destekliyorlar. Öğrencinin gözünde gördüğümüz ışık bize de enerji oluyor. Aynı hevesle elimizden gele her şeyi yapmaya çalışıyoruz."

Öğrenciler de başarılarının mimarı olarak öğretmenlerini görüyor. İstiklâl Ortaokulu 8 A sınıfı öğrencisi Dinçerhan Utkulu’nun TEOG’da 113 neti var.  Bilgisayar programcısı olmak istiyor. "Öğretmenlerimiz TEOG’u iyi yapmanın bizim hayatımızı iyi etkileyeceğini bilerek sıkı bir şekilde hazırlıyorlar bizi" diyor. Huri Nisa İnsan da 113 net yapan başarılı öğrencilerden.Öğretmenlerin kendilerine kaynak kitaplar da sağladığını anlatıyor. Diren Özçelik ise Tunceli Fen Lisesi'ni kazanmayı hedefliyor. Onun da 112 neti var. Üniversitede tıp okumak istiyor.

Öğretmenlerinden bahsederken gözlerinin içi parlıyor:

"Bize bir ağabey, anne, baba gibi yaklaşıyorlar. Bence başarımızın kaynağı öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR