BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
ÖĞRETMEN

TEOG tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

TEOG sınavı geride kalırken, şimdi sıra iyi bir tercih yapmada. Peki TEOG da tercih nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli?

TEOG tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

TEOG sınavı geride kalırken, şimdi sıra iyi bir tercih yapmada. Peki TEOG da tercih nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? ERA Kolejleri Eğitim Koordinatörü Selim Çifçi, kazanılan puanlarla yapılabilecek en iyi seçim için bilinmesi gerekenleri sıralamadan önce sınavda arzu edilen başarıyı sağlayamamış çocuklara toleranslı davranılması gerektiğini hatırlattı.

TEOG tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

“Eğer sınav sonuçları arzu edilen lisede öğrenim görmeye yeterli değilse, öncelikle hayatın ve başarının tek bir sınavla ya da lise seçimi ile gelmediğini hatırlamak gerek. İnsan hayatında her gün, her sınav önemli ama bütün umutları tek bir konuya bağlamanın, henüz 8. sınıftan yeni mezun olan çocuklarımıza bir faydası olmuyor. Amacımız, çocuğumuzu iyi yetiştirmekse ilk hedefimiz, onu başarıda ve başarısızlıkta kabullenmek, sevgimizi göstermek olmalı. Onları daima iyi motive etmemiz gerektiğini akılda tutarak, öğretmenlerin de desteği ile mümkün olan en iyi seçimleri yapalım” dedi. İşte Çiftçi’ye göre, lise seçimi yaparken bilinmesi gereken başlıklar:

TEOG tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

1-TEOG Sınav Sonuçları Hangi Liselere Girişte Kullanılacak? Sonuçlar; Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri başta olmak üzere Mesleki ve Teknik, Anadolu İmam Hatip ve Çok Programlı Anadolu Liseleri'ne öğrenci yerleştirmede geçerli olacak. Ayrıca yabancı özel okulların yanı sıra bazı kolejler de TEOG kapsamında yapılan sınavların sonuçlarına göre öğrenci alacak.

TEOG tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

2- TEOG Puanları Karne Notunu Nasıl Etkileyecek? Ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Buna göre öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle de yıl sonu başarı puanı elde edilecek. Puanlamanın 100 tam puan üzerinden yapılacağını da hatırlatalım.