BIST 9.829
DOLAR 34,18
EURO 38,21
ALTIN 2.936,67
MEMUR

Torba Yasa'da 3 milyon memur için şok karar!

Yeni Torba yasaya eklenen bir madde 3 milyon memur için risk taşıyor. Torba yasadaki bu maddeyle memurların iş güvencesi ellerinden alınıyor.

Torba Yasa'da 3 milyon memur için şok karar!

“Ancak, kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekâleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarının gereği iki yıl içinde; ilgilinin kazanılmış hak aylık derecesine uygun başka bir kadroya atanması suretiyle yerine getirilir.”YENİ TORBA YASA'NIN BOMBA MADDELERİ NETLEŞTİ!

Torba Yasa'da 3 milyon memur için şok karar!

Madde, mahkeme kararının uygulanması için idareye 2 yıl süre tanıyor. Bu süreye rağmen mahkeme kararını yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ceza soruşturması ve kovuşturması yapılamayacağını hükme bağlıyor.YENİ TORBA YASA'NIN BOMBA MADDELERİ NETLEŞTİ!

Torba Yasa'da 3 milyon memur için şok karar!

Torba yasa tasarına alt komisyonda yapılan bazı eklemeler, çalışanların haklarında önemli kayıplara yol açacak. Mevcut sendikaların iş kolu barajını yüzde 1’e indiren ve bu sebeple işçilerin sendikal örgütlenmelerinin önünü kapatan madde ile taşeronlaşma teşvik ediliyor.YENİ TORBA YASA'NIN BOMBA MADDELERİ NETLEŞTİ!