BIST 9.808
DOLAR 34,18
EURO 38,08
ALTIN 2.930,17
İŞÇİ

Torba Yasa'dan memurlara çıkan süprizler

Torba Yasa Meclis'ten geçerek Abdullah Gül'ün onaylamasıyla birlikte Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yeni Şafak gazetesinden Ahmet Ünlü kaleme aldığı yazısında Torba Yasa'dan memurlara neler çıktığını yazdı.

Torba Yasa'dan memurlara çıkan süprizler

Tabipler işyeri hekimi olabileceklerYeni Kanuna göre, tabiplere, diş tabiplerine ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlara işyeri hekimi olma imkânı getirildi. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri dışında ve kurumlarının izniyle aylık otuz saati geçmemek üzere iş yeri hekimliği yapabilecekler.2013 YILINDA DEVLET NEREYE NE KADAR HARCADI?TORBA YASA MİLYONLARCA KİŞİ SEVİNDİRİYOR!

Torba Yasa'dan memurlara çıkan süprizler

Sağlık personeline % 50 zamlı nöbet ücreti6514 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeye göre 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde değişiklik yapılarak nöbet ücretinde artış yapılmıştır. Buna göre nöbet ücreti, yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan söz konusu nöbetler için yüzde elli oranında artırımlı ödenecektir.2013 YILINDA DEVLET NEREYE NE KADAR HARCADI?TORBA YASA MİLYONLARCA KİŞİ SEVİNDİRİYOR!

Torba Yasa'dan memurlara çıkan süprizler

Ayrıca, 663 sayılı KHK'nin 45 inci maddesinde; '…. (3) Sözleşmeli olarak çalıştırılacaklara ödenecek ücret 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre çalıştırılanlar için uygulanmakta olan sözleşme ücreti tavanının beş katını geçemez. Bu personel, sosyal güvenlik yönünden 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılır.' ifadesine yer verilmişti.2013 YILINDA DEVLET NEREYE NE KADAR HARCADI?TORBA YASA MİLYONLARCA KİŞİ SEVİNDİRİYOR!

Torba Yasa'dan memurlara çıkan süprizler

Memurlara ihmalin getirdiği 1 Temmuz yasakları kalktı mı?8.12.2013 tarihli yazımızda tasarıdaki sıkıntı giderilmezse sıkıntı çıkabilir demiştik ama kimsenin dikkate almadığı anlaşılıyor.2013 YILINDA DEVLET NEREYE NE KADAR HARCADI?TORBA YASA MİLYONLARCA KİŞİ SEVİNDİRİYOR!