BIST 9.829
DOLAR 34,18
EURO 38,20
ALTIN 2.933,38
İŞÇİ

Torba Yasa'yla memurun maaşı ne kadar artacak?

Torba Yasa için artık geri sayım başladı. Milyonlarca çalışanın gözü son sözü Erdoğan'ın söyleceği Torba'ya çevrildi. Peki bir çok yeni hak getirecek olan Torba Yasa'dan memurlara ne çıkacak? Memurların maaşı ne kadar artacak?

Torba Yasa'yla memurun maaşı ne kadar artacak?

Soru: Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda İnfaz ve Koruma Memuru olarak görev yapan …'ın memuriyetten önce yapmış olduğu askerlik hizmeti ile birlikte 10 yıl hizmet süresini tamamladığından ve 30 günlük yıllık izin verilmesini talep ettiğinden bahisle, adı geçenin 18 aylık askerlik hizmetinin fiilen çalışma süresi kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği veya hangi durumda değerlendirilebileceği hususunda görüş talep eden ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR-TAM LİSTESON TORBA KANUN'DAN MEMURLARA NELER ÇIKTI?

Torba Yasa'yla memurun maaşı ne kadar artacak?

Bu konuda Devlet Personel Başkanlığı son noktayı koymuştur. Bu Başkanlığın 27/09/2010 tarihli ve 19283 sayılı mütalaasında şu ifadelere yer verilmiştir.HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR-TAM LİSTESON TORBA KANUN'DAN MEMURLARA NELER ÇIKTI?

Torba Yasa'yla memurun maaşı ne kadar artacak?

4) Torba kadronun getirdiği maaş farkını kişi ne zaman almaya başlar?160 seri No.'lu DMK Genel Tebliği'ne göre 657 sayılı Kanun'un 68'inci maddesinin (B) bendine göre atananların aylık ve diğer hakları atandıkları yeni kadro dereceleri üzerinden göreve başladıkları günden itibaren ödenmektedir. Memurlar maaşlarını peşin aldıkları için bunlara yeni göreve başladıkları günden itibaren fark ödemesi yapılacaktır.HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR-TAM LİSTESON TORBA KANUN'DAN MEMURLARA NELER ÇIKTI?

Torba Yasa'yla memurun maaşı ne kadar artacak?

1- Torba kadro sadece derece-kademe ve ek gösterge ilerlemesi midir? Yoksa makam değişikliği de getirir mi? Örneğin şef olarak çalışan bir personel torba kadro ile müdür kadrosuna atanabilir mi?HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR-TAM LİSTESON TORBA KANUN'DAN MEMURLARA NELER ÇIKTI?