BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
İŞÇİ

Üniversiteli İşçiler kendi kanun tasarısını hazırladı

Kamu kurumlarında çalışan üniversiteli işçiler de kadro istiyor. Haklı taleplerini kendi hazırladıkları kanun tasarısında ifade eden üniversiteli işçiler memur statüsü talep ediyor...

Kamuda çalışan Üniversite mezunu işçiler personel reformuyla memur statüsüne geçmek istiyor. İşte Haklı talepleri ve hazırlamış oldukları kanun tasarısı:

Kamu da çalışan üniversite mezunu işçiler olarak yıllarca maddi ve manevi emek verip hem çalışıp hem okuduğumuz, sıkıntılı günler geçirip başarıyla bitirdiğimiz üniversite hayatının sonunda, aldığımız diplomaların bir aile olarak benimsediğimiz kurumlarımızda bir işe yaramadığı gerçeği bizi çok üzmektedir. Bizim için hayati derecede önem taşıyan bu tasarının kanunlaşması ile çalıştığımız kurumlara sağladığımız katkı daha da artacak, bizlere çalışma şevki katacaktır.

Söz konusu Kanun Tasarısındaki bu mağduriyetimizin giderilerek bir an önce gerekli komisyonlarda görüşülmesi ve ekte izah etmeye çalıştığımız şekilde düzenlenerek kanunlaşması için yardımlarınızı ve talimatlarınızı siz değerli büyüklerimizden arz ederiz.

Konuya gösterdiğiniz hassasiyete şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla

TÜM KAMU PERSONELİ KANUNU TASARISI TASLAĞI

MADDE 1-

(1) Bu Kanunun amacı, Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan önlisans ve lisans mezunu işçi personelinin mezun olduğu bölüme göre memur kadrosunda istihdam edilmesini Tanımlar.

MADDE 2-

(1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde gerekli pozisyonların ihdas işlemleri tamamlanarak, Tüm kamu ve kurumlarda bu Kanunun 1'nci maddesi kapsamında istihdam edilenlerden, memur pozisyonlara geçmek isteyen personel, 657 sayılı Kanun Hükmünce, önlisans ve lisans mezunu personelin sınav şartı aranmaksızın Kurumlarınca durumlarına uygun memur personel pozisyonlarına atanırlar.

(2) Memur pozisyonlara geçmeyi kabul etmeyen personelin iş sözleşmesi devam eder. Memur pozisyonlara atanan söz konusu personele, iş mevzuatına göre herhangi bir tazminat ödenmez. Bu personelin önceden kıdem tazminatı ödenmiş süreleri hane, kıdem tazminatına esas olan geçmiş hizmet süreleri 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli ikramiyelerinin hesabında dikkate alınır.

(3) Bu Kanun uyarınca Memur personel pozisyonlarına ataması yapılan personelin, geçen hizmet süreleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun, ilgili hükümleri dikkate alınmak suretiyle, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri tavanı aşmamak kaydıyla, emekli keseneğine esas aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir.

(4) Memur pozisyonlara atanan personelin atandıkları tarih itibariyle almakta oldukları ücret (fazla mesai ücreti hariç), ikramiye, ek ödeme toplam net tutarının atandıkları memur pozisyonlara ait net ücretlerinden (fazla mesai ücreti hariç) fazla olması halinde, aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir.

(5) Yukarıdaki hükümlere göre atanmış olan personelden boşalan sürekli işçi kadroları hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

Yürürlük

MADDE 4- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5- Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR