BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,05
ALTIN 2.829,39
GÜNCEL

Veliler SBS bekleyişinde dua ediyorlar...

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) saat 10.00'da başladı. Sınav öncesi öğrenciler kadar kendilerine eşlik eden velilerin de heyecanlı oldukları görüldü.

Okul önlerinde bekleyen velilerden bazıları Kur'an–ı Kerim okuyarak, çocuklarına dua etti.

Velilerden Yavuz ve Hatice Zeydan, sınava giren öğrencileri Niyazi kadar heyecanlı olduklarını belirtti. Niyazi Zeydan, dershaneye giderek sınava hazırlandığını ve başarılı olacağını kaydetti. Anne Hatice Zeydan ise daha önce 6, 7., sınıfların da bu sınava girdiğini hatırlatarak, "Şimdi tek sınav, daha da zorlaştı. Tabi endişelerimiz var. İnşallah oğlum iyi bir okula gider de emekleri boşa gitmez." dedi.

SBS’ye giren çocukları için dua ettiler

Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren öğrencilerin velileri, okula bahçesinde beklerken çocukları için dua etti.

Saat 10.00'da başlayan SBS için okul bahçesinde bekleyen veliler de çocukları için dua etti. Bahçelievler'deki Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu bahçesinde heyecanla bekleyen veliler çocuklarına zihin açıklığı için Kur'an-ı Kerim okudu.

Öğrenci velilerinden Turan Yılmaz, "Derslerine evde çalıştı. Belletmen ablaları vardı onlarla çalıştı. Birazcık sınavda stresi var. Haliyle bizde de stres var. 3 tane çocuk okuttum bu dördüncüsü. İyi bir lise, iyi bir üniversite istiyoruz onun için. Onu beklerken dua ettik, tesbihat yaptık." dedi.

Bazı öğrencilerin de sınava son anda yetiştiği görüldü.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR