BIST 9.922
DOLAR 34,15
EURO 38,00
ALTIN 2.881,16
GÜNCEL

Vücut direncini güçlendiren en etkili besinler!

Soğuk algınlığından gribe, bronşitten faranjite kadar pek çok üst solunum yolu enfeksiyona karşı güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak çok önemli. Hastalıklarından korunmak için beslenme alışkanlıklarında dikkat edilmesi gereken noktaları Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan Sabah'a anlattı. İşte bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olabilecek öneriler…

KAHVALTISIZ OLMAZ!

Kaliteli beslenmenin başında, bağışıklığı arttıran besinler kadar, "öğünler" de geliyor. Ve o öğünlerin kralı, kahvaltı! Güne mutlaka kahvaltıyla başlamanız gerekiyor. Kahvaltıyı atladığınızda veya gereken özeni göstermediğinizde, sonraki öğünleri ne kadar güçlü ve sağlıklı yaparsanız yapın, aç kaldığınız süre içinde bağışıklığınız azalıyor.

SABAH "BİTKİ ÇAYI" İLE DOPİNG YAPIN

Bağışıklık sisteminizin zayıfladığını düşünüyorsanız veya çevrenizde çok fazla hasta varsa sabahları yapacağınız bitki çayı karışımıyla vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz. Bunun için; 2 yemek kaşığı yeşil çay, 2-3 parça zencefil ve 1 çimdik kırmızı biberi bir demleme kabına koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika demleyin. Bitki çayı ılıdığında içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Yeşil çay ve kırmızı biberin yapılarında bulunan antioksidanlar, yani bağışıklığı güçlendiren maddeler virüslerin vücuda girerek çoğalmalarını önlerken, zencefilin yapısında bulunan antioksidan maddeler de hem bağışıklığı yüksek tutuyor, hem de vücuda giren virüslerin öldürülmesini sağlıyor.

TÜM BESİN GRUPLARINA YER VERİN

Tüm besin gruplarına günlük beslenmenizde yer verin. Et grubu, süt-yoğurt-peynir grubu, meyve ve sebze grubu ile ekmek grubunda yer alan besinler her gün beslenme listenizde yer alsın. Böylece bağışıklık sisteminizin güçlü kalması için tüm vitamin ve mineralleri besinlerle almış olursunuz. Unutmayın ne kadar karışık beslenirseniz o kadar kaliteli beslenmiş olursunuz.

KALİTELİ PROTEİN KAYNAKLARI ŞART

Protein vücudumuzun yapı taşı ve birçok savunma mekanizmasında yer alan bileşiğin ana malzemesi. Dolayısıyla proteinden fakir beslenmek bağışıklığınızı zayıflatabiliyor.