BIST 9.109
DOLAR 34,28
EURO 37,65
ALTIN 2.916,66
GÜNCEL

YGS'ye girenler bir ilk yaşayacak!

Bu sene YGS'ye girecek üniversite adaylarını sınav salonlarında bir süpriz bekliyor! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavlarda güvenliği sağlamak için son yıllarda artırdığı önlemlerine 'dijital saat' görünümlü kameraları da ekledi.

 Sınav kurallarının ihlal edilmesini engellemek amacıyla geçen yıl başlatılan projeyle rastgele seçilen 28 bin 600 salona kamera yerleştirildi.

KURA İHLAL EDENLER NE OLACAK?

ÖSYM, dijital saat görünümlü kameraları 24 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) kullanacak. Sadece sınav esnasında kayıt yapacak kameraların görüntüleri, sınavın ardından ÖSYM'de oluşturulan komisyonca tek tek izlenecek. Kural ihlali yaptığı tespit edilenler ÖSYM Yönetim Kurulu'na sunulacak. Kurallara uymadığı kanaatine varılan adayların sınavları geçersiz sayılacak.

ADAYLAR BİLECEK

Görüntülü tedbire ilişkin adaylara önceden bilgi verilecek. Soru kitapçıklarında da, 'Bulunduğunuz salon kamerayla izlenmektedir' uyarısı yer alacak. Adayların sınavda uyması gereken kurallar ÖSYM'nin hazırladığı kamu spotlarıyla hatırlatıldı ve sınav salonlarının kamerayla takip edildiği bu spotlarda da belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR