BIST 10.030
DOLAR 34,13
EURO 38,12
ALTIN 2.913,12
İŞÇİ

Yok artık dedirten iş kazaları!

Yargıçların baktığı bazı davalar insanı şaşırtıyor. Mesela biri ofiste su içerken dişini kırarsa bu bir iş kazası mıdır?

Yok artık dedirten iş kazaları!

Yargıçların baktığı bazı davalar insanı şaşırtıyor. Mesela biri ofiste su içerken dişini kırarsa bu bir iş kazası mıdır? Fotokopi çekerken dişini kırmak Hazır fotokopi çekiyorken bir alkolsüz bira içeyim dediniz. Bira birden köpürdü ve onu içinize çekmeye çalışırken dişiniz kırıldı. Bu bir iş kazası mıdır? Dresden Sosyal Mahkemesi 'Hayır' diyor. Beslenme sigorta kapsamında değil ve fotokopi çekmek de pek öyle iştah kabartan, susatan bir iş değil.

Yok artık dedirten iş kazaları!

Su içerken başınıza gelen kaza Bir kadın su alırken merdivenlerden düştü. Çalışan kadın Mainz Sosyal Mahkemesi'nde bir sonuç alamadı. Eyalet Sosyal Mahkemesi ise beslenmenin sigortayı kapsamadığını ancak suyu almaya giderken geçilen yerlerin sigortalı olduğunu belirtti. Merdivenler iş yerine ait olduğundan, olayın iş kazası olduğuna hükmedildi.

Yok artık dedirten iş kazaları!

Hukuk karmaşı Bir üst mahkeme olan Federal Toplum Mahkemesi bu konuda farklı bir karar aldı. Yargıçlar besinlerin bulunduğu bölüme giden yolun sigortalı olduğunda hemfikir. Ancak yemek ve içmek, iş yeri kuralları çerçevesinde yapılmalı. Evdeki bürosundan çalışan birisi ise ne zaman su içeceğine kendi karar verebilir. Yani; iş yerinde su almaya giden biri düşer ise iş kazası değil.

Yok artık dedirten iş kazaları!

Dondurma yemek iş kazası mıdır? İş randevusundan dönen bir adam metroda istasyonunda dondurma yerken birazı boğazına kaçtı. Yemek borusuna kaçan dondurma ani acı meydana getirdi. Hastanede kalp krizi teşhisi konuldu. Bu da iş kazası değil. Çünkü sosyal mahkemeye göre dondurma keyif için yenilen bir besin. Çalışana işini yapmada güç veren bir gıda değil.