BIST 10.034
DOLAR 34,15
EURO 38,23
ALTIN 2.917,63
İŞÇİ

Yöneticilerin sıkça yaptığı 10 hata

Zam talebinde bulunan çalışanlara karşı, yöneticilerin yapmaktan bıkmadığı yanlışlara göz atalım!

Yöneticilerin sıkça yaptığı 10 hata

Zam istemek hassas olduğu kadar, yöneticiler açısından da idare edilmesi zor bir konu; kabul. Maddiyat ve maaş konularını konuşmak çok kolay değil. Ancak çalışan açısından yöneticinin odasına gidip de zam istemek yeteri kadar zor değilmiş gibi, bir de bu talebi idare edemeyen, beraberindeki süreci yürütemeyen yöneticiler yüzünden işler iyice çıkmaza girebiliyor.

Yöneticilerin sıkça yaptığı 10 hata

Yöneticiler böyle bir taleple sıklıkla karşılaştıkları halde her seferinde şaşırıp huzursuz olmayı başarırlar. Yöneticilerin, çalışanlar ve şirket için en olumlu karara varabilmek adına "maaş zammı" görüşmelerini çok dikkatlice yürütebilmeleri gerekiyor.

Yöneticilerin sıkça yaptığı 10 hata

Genelde çoğunlukla olumsuz olacak şekilde, ya hemen reaksiyon gösterirler; ya da topu başkasına atarlar. Örneğin refleks olarak "Nerden çıktı bu?" en sık duyabileceğimiz tepkidir. Hemen reddetmek yöneticiye hiçbir şey kazandırmaz; tabii hemen kabul etmek de. Üstelik daha sebeplerinizi bile dinlemedi?

Yöneticilerin sıkça yaptığı 10 hata

Kişinin zammı hak edip etmediğinden bağımsız olarak, öncelikle nedenlerini sorgulayıp anlamayı unuturlar. Yöneticilerin öncelikle, sebepler hakkında bilgi isteyerek zam talebini görmezden gelmediğini göstermesi gerekiyor. Bu bilgileri dinlerken notlar almak ise, çalışanın anlattıklarına önem verildiğine işaret eder.