BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 38,02
ALTIN 2.886,56
GÜNCEL

Yurt dışına çıkmadan evden gezebileceğiniz en ünlü müzeler ve linkleri!

Dünyanın en nadide sanat eserlerini, ortak kültür miraslarını yerinizden kalkmadan görmek istemez misiniz? Mesela Londra’ya gitmeden British Museum’u, Paris’e gitmeden Louvre Müzesi’ni veya Roma’ya gitmeden Sistine Şapeli’ni gezmek mümkün.

Louvre Müzesi, Paris, Fransa

Mona Lisa’nın gizemli gülümsemesini görmek isteyen binlerce turistin kapısında uzun kuyruklar oluşturduğu Louvre Müzesi, Paris’te gezilecek yerlerin başında geliyor.

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Louvre Müzesi’ni evinizden çıkmadan adım adım dolaşmak ise paha biçilemez.

1190 yılında Paris’i Seine Nehri kıyılarından gelebilecek ataklara karşı korumak için Fransız kralı Philippe Auguste tarafından inşa edilen bir kale olan Louvre’un temellerini, orijinal hendeklerini, asma köprüleri destekleyen iskelelerini 360 derece sanal tur ile gezebilirsiniz.

Eski Mısır döneminden eserlerin sergilendiği Antik Mısır Galerisi ve Delacroix’nın 1850’lerden kalma ünlü romantik eserinin sergilendiği Apollo Galerisi, Louvre Müzesi’nin sanal turla keşfedebileceğiniz kısımları…

Louvre Müzesi’ni online gezmek için tıklayın. 

British Museum, Londra, İngiltere

Londra’nın tam kalbinde yer alan British Museum dünyanın en eski ve en ünlü müzeleri arasında yer alıyor.

blog.obiletin haberine gör Her yıl yaklaşık 5 milyonu aşkın ziyaretçinin kapısını araladığı müze, zengin koleksiyonu, ilgi çekici sergileri, çalışma salonları ile dünya tarihine ışık tutuyor.

İnsanlık tarihinin başından itibaren antik kültürlerden günümüze ulaşan eserlerin yer aldığı müze, zengin Antik Mısır koleksiyonuyla ünlü.

Sanal tur ile müzeyi gezenleri yaklaşık 5 bin parça eserle buluşturan müze, 2020’nin en beğenilen sanal tur imkanı sunan müzesi seçildi.

Ayrıca Rosetta Taşı, Katabet Mumyası, Oxus Hazinesi gibi dünyaca ünlü antik eserler de British Museum’a göz atmak için yeterli nedenler…

British Museum’u online gezmek için tıklayın.