BIST 10.043
DOLAR 34,15
EURO 38,22
ALTIN 2.917,52
İŞÇİ

Yurtdışında çok para kazandıran 10 meslek

Yüksek meblağlarda para kazanabileceğiniz bir meslekte çalışmak ister miydiniz? İşte o meslekler...

Yurtdışında çok para kazandıran 10 meslek

Elektrik tamircileri; kış aylarındaki fırtınalarda, yıldırımların düştüğü sağanak yağışlı günlerde ve bunaltıcı derecede sıcak havalarda güneşin altında insanların karanlıkta kalmamaları için çalışmalarını sürdürürler. Bu zorlu işte çalışan insanlar, bir hayli uzun direklere tırmanırlar ve gece-gündüz demeden yüksek voltajlı elektrik ile çalışırlar. Enerji hatları, doğal ya da insan kaynaklı nedenlerden dolayı hizmet veremediğinde; elektrik teknisyenleri o alana giderek arızayı giderirler.

Yurtdışında çok para kazandıran 10 meslek

Hepimiz elektrik kesintisine maruz kalmışızdır ve birçoğumuz için bu durum felç edici olmuştur. Günümüzdeki sağlık üniteleri, televizyonlar, cep telefonları, bilgisayarlar, buzdolapları, üretim fabrikalarındaki makineler gibi daha birçok gereç elektrik bazlıdır. Çoğu elektrik kesintisi çok hızlı bir şekilde onarılsa da fırtına gibi çeşitli yıkıcı doğa olaylarından kaynaklanan arızanın giderilmesi birkaç gün sürebilmektedir. Bu nedenle de elektrik tamircilerinin çalışırken hayati tehlikesi her zaman vardır.

Yurtdışında çok para kazandıran 10 meslek

Onlarca ve hatta yüzlerce insanın yaşamış olduğu binaların, dairelerin başlangıcından bitişine kadar düzgün ve dayanıklı bir şekilde oluşturulması için bir ekip kuran ve bu ekibi yönetip, denetleyen inşaat ustalarının üzerlerindeki sorumluluk oldukça fazladır. Projenin bütçesinden tutun da kullanılacak malzemelere ve hatta planlamaya kadar birçok yükü üstlenmişlerdir.

Yurtdışında çok para kazandıran 10 meslek

Binaların en az sağlamlığı kadar, yüksek kaliteli yapılar olmaları da inşaat ustalarının sorumluluğu altındadır ve en ufak bir hata dahi inşa edilmekte olan binanın yerle bir olması, hatta çalışan işçilerin yaralanması veya hayatını kaybetmesi ile sonuçlanabilir. Bu projeler küçük veya büyük yapılar ya da tek katlı veya yüzün üzerinde katı olan plazalar olabilmektedir. Bu nedenle inşaat ustalarına ödenen maaşlar, evin boyutuna göre farklılık göstermektedir.