BIST 9.528
DOLAR 34,55
EURO 35,98
ALTIN 2.990,96
GÜNCEL

Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatı dönemi!

Hem sürücüleri hem de sigorta şirketlerini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yeni bir uygulama başlıyor. Kusur indirimi uygulaması geri gelirken, fiyatlar yine düşmezse bu kez 'tavan' fiyat uygulaması masaya yatırılacak.

16.5 milyon taşıt sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyatı önlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Yapılacak düzenlemeyle ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Sorunun köküne ineceğiz" dedi.

Star'da yer alan habere göre, kamuoyunun gündeminden düşmeye, zorunlu trafik sigortasında yeni bir uygulamaya gidiliyor. Hem sürücüleri hem sigorta şirketlerini zor durumda bırakmak istemeyen hükümet,  öncelikli olarak sigorta şirketlerini rahatlatacak kusur indirimi uygulaması geri getirecek.

TAVAN FİYAT UYGULAMASI GÜNDEME GELİYOR

Kusur indiriminin geri gelmesinin ardından sigorta şirketlerinin uzun süredir pahalı poliçeye gerekçe gösterdiği standart hesaplama yöntemi Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılacak değişiklik ile kalıcı hale gelecek. Sonrasında Hazine Müsteşarlığı prim oranlarını takip edecek. Bu düzenlemelerin ardından fahiş fiyatların devam etmesi halinde ise tavan fiyat uygulaması gündeme gelecek.

TÜRKİYE'DE YILDA 1.2 MİLYON KAZA OLUYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise zorunlu trafik sigortasına yönelik düzenlemelerin başlayacağını söyledi. Hazine Müsteşarlığı'nın taslak tasarı üzerinde çalıştığını, yakında Bakanlar Kurulu ve Meclise geleceğini söyleyen Şimşek sözlerine şöyle devam etti: Sorunun kökeni çok boyutludur. Bunlardan bir tanesi, kusurlu sürücülerin dikkate alınması gerekiyor. Bu önemli bir husustur. Sistemin yükleriyle, masraflarıyla öngörülebilir olması lazım. Yılda 1.2 milyon kaza oluyor Türkiye'de. Bu kazalarda yaklaşık 3 bin 500 vatandaşımız hayatını kaybediyor, 10 binin üzerinde vatandaşımız yaralanıyor. Bunların hepsinin sisteme getirdiği etkiler var, yargı kararları var. Sistemi bir bütün olarak daha öngörülebilir hale getirerek ve riski düşük olanlara daha düşük primle sistemi iyileştirmemiz gerekiyor. Burada 'primler çok yüksek, zorla aşağı indirelim' gibi popülist bir yaklaşım yok.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR